top of page

Bakgrund Köräventyret

En musikalisk växtplats för barn – skapad av Maria Sandell

Köräventyrets främsta fokus är att genom körsång utveckla barns musikalitet och kreativitet, få dem att uppleva glädje och gemenskap och att fyllas av framtidstro och livskraft.

Visionen är att stärka varje barns självbild och göra dem tryggare genom att förstå att de är unika och värdefulla – älskade av Gud.

 

Det grundar sig på övertygelsen om att vår självkänsla växer när vi blir sedda av en varm och närvarande blick. Köräventyret vill erbjuda barnen texter som tar sin utgångspunkt i den variation som finns i barns egna tankar och funderingar; texter som ena stunden kan vara allvarliga för att i nästa stund sprudla av livslust och skratt! I samma lekfulla anda erbjuder Köräventyret en musikalisk mångfald präglad av både lugna ballader, visa, pop, soul, disco, motown, med mycket sväng som lockar till dans.

Slutligen sker det något betydelsefullt när barn skapar tillsammans i grupp. Genom att sjunga i kör blir barnen en del av något som är större än de själva. Det främjar insikten om att även om alla människor är unika är vi också ganska lika – och hör ihop.

 

Maria Sandell är körledare, låtskrivare, rytmikpedagog, sångerska och inspiratör.

Maria har sedan 1986 varit ledare för många olika barnkörer och gospelkörer. Köräventyret, en musikalisk växtplats för barn, startade hon 2011 och har sedan dess gett ut 5 skivor, 4 av dem på egna bolaget sandsoul. Mellan 1996 och 2009 var hon ledare för the Master’s Voice. Leder just nu Gustavsberg Gospel och Maria Magdalena Gospel. Maria leder både barnkördagar, gospelkördagar och inspirationsdagar för körledare över hela Sverige. I juni 2018 släpptes hennes första soloskiva, Rastplats och i november 2019 gospelmässan ”Nära Ditt Hjärta”. I mars 2021 kom Alltid Din, en produktion som innehåller andaktsbok, cd och nothäfte.  

Läs mer om Maria på www.sandsoul.se

Maria Sandell

Maria Sandell

  • Facebook

Maria Sandell är körledare, låtskrivare, rytmikpedagog, sångerska och inspiratör

bottom of page