top of page

Några röster om Köräventyret och Maria Sandell

guldkorn.png

Johanna Kalin 

Församlingsmusiker, Romelanda pastorat

”Jag har använt såväl enskilda låtar som hela musikaler från Köräventyret i våra barn- och ungdomskörer och allt vi provat har funkat väldigt bra. Tonspråk och texter passar bra ihop och känns fräscht på många sätt. Marias sånger är lättillgängliga för alla åldrar utan att tumma på varken den textmässiga eller den musikaliska kvaliteten. Utbudet av musik för barn och unga är stort men det är svårt att hitta guldkornen som berör och entusiasmerar… Köräventyrets sånger är guldkorn för mig och många fler!"

inspiration.png

richard tjernlund

Körledare och musiker, Norrfjärdens församling

"Om någon skulle fråga mig om tips för inspiration till körledning så skulle svaret vara enkelt: – gå på inspirationsdag med Maria Sandell! 

Jag har som körledare åkt på flera inspirationsdagar med Maria och jag blir alltid lika upplyft och inspirerad!

 

Handfasta råd och tips uppblandat med roliga övningar och fräsch musik gör att man alltid lämnar stället med flera nya idéer.

Just Köräventyrets material är något som jag använder mig mycket av i min roll som körledare. Varje år sätter vi upp de populära musikalerna "Goda nyheter" samt "Det största påskägget" vilket alltid är lika uppskattat. Förutom musikalerna så använder jag mig även av tidigare material från Köräventyret. Det är mycket bra musik! Välspelad, välarrad och modern, vilket gör att barnen kan ta till sig budskapet på ett enkelt men tydligt sätt!  Sen så tycker jag personligen om att det är så tydligt Jesuscentrerad musik."

kvalitet.png

marta bäckman

Musikpedagog, Ersmarkskyrkan Umeå stads församling

I mitt arbete med barnkörer är det viktigt för mig med bra texter som berättar något om Gud tillsammans med melodier, rytmer och musikstilar som känns roliga att sjunga. Jag har använt mycket av Köräventyrets material och barnen älskar sångerna! Vi jobbar mycket med kroppen och gör rörelser i barnkörerna och Maria Sandells sånger inbjuder verkligen till det.

Maria är en fantastisk inspiratör för både barn och ledare och hennes vilja att förmedla något med sin musik är tydlig. Hon och Linda har en förmåga att skriva sångtexter som fungerar både för barn och vuxna.

 

När vi vid ett tillfälle anlitat henne för en barnkördag så fanns även möjlighet att köpa cd:n med de sånger vi sjungit under dagen. Senare fick jag höra från flera föräldrar hur cd-skivan spelats om och om igen, i bilen eller hemma. Både barnen och de vuxna tyckte sångerna och musiken var bra. Det gjorde mig så glad! Tänk att de goda nyheterna – evangeliet – kommer hela familjer till del genom barnkörsånger och en cd-skiva!

gladje.png

Barbro Geresand

Kantor, Lindberga församling

"Musiken och sångerna i Köräventyrets material gör mig glad! Barn och ungdomar gillar att sjunga ur Köräventyret, det finns alltid ett tydligt budskap och en glädje som smittar."

"Toppen att som körledare vara med på inspirationsdagar som Maria håller i. Man får materialet presenterat genom sång, dans o rörelse – på ett sätt som gör det enkelt att använda i sina egna grupper."

variation.png

Anna-Lena Lund

Musikpedagog, Ursviken Skellefteå

”Maria Sandell är en otroligt duktig och inspirerande kvinna som gör skillnad i Guds rike! Genom sina sånger, som når både barn och vuxna, har Maria en speciell gåva. Sångerna har bra texter som berör och musiken är i olika genrer. Att materialet finns både i noter och en bra cd förstärker tillgängligheten. Det är dessutom bra kvalité på inspelningarna. 

Jag arbetar som musikpedagog inom Svenska kyrkan/EFS i Ursviken. I mina 4 olika körer (Barnkörlek 4–6 år + vuxen, Hör & Häpna 6–9 år, MaxiMellan 9–13 år, Milk 29–75 år) har jag förmånen att få jobba med hennes olika materiel. Dessutom har jag använt hennes sånger på konfirmandläger. Det är fantastiskt att höra och se körerna när vi sjunger tillsammans tex– Ingen är som du, ( från Bröder och systrar) Sprid ljus (från Goda nyheter) eller Gud är stor (från Rastplats).

Jag använder flitigt hennes material från Köräventyret: Bröder och systrar, Goda nyheter. Det största påskägget, som kom i våras – ska vi använda på ett läger i sommar. I fjor kom materialet Rastplats – De sångerna har betytt mycket för flera i min vuxenkör. 

Det bästa med sångerna är att det är olika stilar, texten kommer nära och budskapet om vår Gud kommer ut till alla åldrar. Det är många i mina körer som sagt att de fått någon av Marias sånger ”ringande i huvudet”. Tänk att få ha en värdefull sång som ringer i huvudet om dagarna på jobbet eller i skolan.”

kreativt.png

Marie Lee Sylvendahl

Kantor, Haninge pastorat

"Tack för en inspirerande, upplyftande och glädjefylld workshop. Det var mitt i prick med nyskrivna Luciasånger av Linda och Maria som förmedlar ett viktigt budskap på ett nära och innerligt språk med musik som inspirerar, berör och svänger! Workshopen kom så lägligt för mig som önskade hitta ny, medryckande luciamusik som lyfter budskapet med Lucia. Och det fick jag i denna samling ”Från Lucia till vintervitt”, så glad för det.  Mina körbarn och ungdomar älskade att sjunga dessa sånger i julas, även med de vuxna som backade upp i stämmor. Material som går att göra mycket med!

 

Workshopen innehöll även roliga inslag med dans och rörelser, olika pedagogiska ideer och ingångar att väcka tankar kring temat – kreativiteten osar!

Det var också värdefullt att träffa andra körledare, samtala under fikat och ta del av varandras olika erfarenheter.  

 

Så tack Maria Sandell att du presenterar dina sånger i person, så mycket roligare med en levande introduktion till materialet och dina tankegångar. Jag kan VARMT rekommendera denna workshop, och den inspiration som Maria så generöst förmedlar med värme, kvalite och glädje."  

bottom of page