top of page
Köräventyret

Det största påskÄgget – 2019

/

  • iTunes
  • Spotify
  • YouTube

Köräventyrets fjärde produktion är berättelsen om Jesu sista dagar, en kraftfull, känslosam, stundtals lite otäck men fantastisk berättelse. Musikalen är en barnmusikal, men den passar även bra att göra tillsammans med alla åldrar. Sångerna går också att använda var för sig och vid olika sorters gudstjänster och konserter.

 

Manus 1

Det största påskägget är byggd med en berättare och några få roller till som agerar eller har någon enstaka replik. Berättaren ritar under musikalens gång ett stort påskägg, och för varje symbol eller mönster på ägget berättar han något om påsken och Jesu sista dagar. När allt är klart är påskägget klart.

 

Manus 2

Vill ni ha en musikal med fler roller och fler repliker så finns en annan variant på manus sist i det här häftet. Den följer samma struktur och har samma låtar – men handlar om några kompisar som ska göra ett passande påskpyssel. 

 

Musikalen är skriven av Linda Söderholm Gustafsson och Maria Sandell. Musikaliskt bjuder den på på pop, salsa, afrikansk pop, vackra ballader, soul, blues och gospel.

Nothäftet består av cd skiva med alla 12 sånger samt singback, två manus, noter med melodi, ackordanalys och körstämmor.

Lektionsinspiration
CD
Musik för barnkör
Nothäfte 
Extramaterial

Som hjälp till musikalen finns bilder på Det största påskÄgget. Här kan ni ladda ner dem om ni inte vill rita själv.

1. Påskägget i A3 att skriva ut (pdf)

2. Påskägget där du kan klippa ut delarna var för sig (pdf)

3. Påskägget i digitalt format (powerpoint)

4. Påskägget i digitalt format (powerpoint svart)

Medverkande

Kör: Fanny Söderberg Soomus, Lydia Cronberg, Rut Paulsson

Musiker: Douglas Hedström, Jonathan Alfredsson, Pontus Gillgren 

bottom of page